dissabte, 6 d’octubre del 2012

EL MEU BARRI


Fa uns quants anys (onze) La Girada era un barri molt tranquil, quasi bé residencial, però mica en mica, L'Ajuntament de torn, s'ha encaparrat en convertir-lo en un barri d'oci nocturn. Desplaçant tot el soroll d´altres barris  cap aquest, facilitant l'aparcament i potenciant l´incivisme de cert tipus de clients..

És curiós, que els dos parkings de sorra habilitats puguin triplicar l'espai que ocupen tots els parcs infantils del barri junts, en els quals, els caps de setmana, els nens han de prendre numero per poder jugar. Això demostra les prioritats de l'Ajuntament.

Jo sempre he cregut que els veïns a més de pagar impostos, també podíem decidir sobre el futur del nostre barri., però es veu que això no és així, ja que han permès en un tram de menys de 100 mts. de rambla, obrir cinc locals (a llindar de paret) que és nodreixen principalment de l'oci nocturn .

L'Ajuntament hauria de fer  prevenció amb l'oci nocturn d'aquest barri, i dic prevenció perquè amb quatre agents de policia que tenim a la nit per 40.000 habitants (ratio de 10.000 hab. per policia) no podem parlar d'intervenció. No vull pensar, el que poden arribar a fer les més de 500 persones que hi caben en aquests locals de la Rambla de la Girada, un dia de gresca.

Però per sort, no tot és dolent en aquest barri,ens estalviem pagar per anar a Can Barça, el tenim sota el nostre balcó, amb pantalles gegants, graderies fetes amb fileres de cadires que dupliquen la capacitat d'aquestes terrasses i altaveus que ens mantenen informats durant tot el partit.

També tenim el Rally Catalunya cada nit de cap de setmana pels carrers del nostre barri, amb els experimentats pilots, "sorgits" després d'unes quantes copes de més en aquests locals.

A més, ajudem a mantenir la indústria farmacèutica en aquests moments tan difícils, ja que som consumidors habituals de tranquil·litzants, relaxants i taps per poder dormir.

Podem fer Ginkanas amb els nostres fills (això de passejar amb bicicleta, està passat de moda), entre les taules i cadires de la Rambla de la Girada, cada vegada que volem passejar.

Entenem que l'arrelament d'un barri relativament nou, com aquest de La Girada, comporta un augment de serveis, això és bo, ja que genera treball i riquesa, però evidentment ha d'haver-hi un equilibri de sectors, quan es trenca aquest equilibri sempre ho fa del costat dels veïns, que són els que comencen a patir les conseqüències.

I això és el que ha de veure l'Ajuntament, entendre-ho i arreglar-ho fent complir totes les lleis i ordenances, i fent servir el sentit comú allà on les normatives no arribin